Episode 173 – Sommerprat med sikkerhetsekspert Per Thorsheim

Marius og Hans-Petter er på sommerferie, men MediaPuls tar ikke sommerfri av den grunn.

Hver uke gjennom sommeren har vi ny en ny gjest på besøk, og denne gangen er det IT-sikkerhetsekspert Per Thorsheim som gjester internett-studioet vårt.

Per Thorsheim er sikkerhetsekspert, passord-ekspert, kurs- og foredragsholder og grunnlegger av verdens største passordkonferanse; PasswordCon. Han har bakgrunn fra EVRY, og har jobbet de siste årene i eget selskap – God Praksis.no, og er nå på plass i Petter Stordalens hotellkjede, Nordic Choice Hotels.

Når nye cyber-trusler dukker opp, tyr mediene ofte til Per Thorsheim. Og da snakker vi ikke kun om de norske. Per oppdaget for noen år tilbake at LinkedIn ble hacket, og da var Thorsheim et yndet intervjuobjekt for en rekke internasjonale medier. Per er særdeles opptatt av passord, og slår blant annet et slag for at IT-sjefer slutter å mase på sine medarbeidere om å endre passordene hele tiden.

Hans-Petter og Per snakker om alt fra backup og passord, til tillit og paranoia. Du vil få svar på hva løsepengevirus er for noe, og hvorfor Bitcoins er en populær valuta blant cyberkriminelle.

I tillegg får du med deg noen matnyttige tips på hvordan du kan legge opp til en levelig passord-strategi.

Takk for at du lytter til MediaPuls!

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill. Eventuelt sender du oss en epost til enten hpnhansen (a) gmail dott com, eller marius (a) heltdigital dott no.

Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes.

Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.