Episode 185 – Super Mario på kunstig intelligens

På få uker har det skjedd utrolig mye spennende innen kunstig intelligens. Tenk hvor mye som vil skje bare på noen få år!

Forskningen innenfor kunstig intelligens går i et rasende tempo. Mye tyder på at det skjer like mye på en uke i 2017, som det gjorde på et helt år for bare noen få år siden. Utviklingen og forskningen er eksponentiell. Vi ser på noen av de viktigste nyhetene – bare for de siste par ukene. Et par uker som ikke har vært spesielle, men som viser hvor mye som skjer. 

Vi har lenge snakket om hvor viktig det vil være for TV-reklamen at den blir målrettet. For å oppleves mer relevant. For å irritere mindre, men også for å opprettholde oppmerksomheten til publikum. Hans-Petter skrev «20 forslag til hvordan TV 2 Sumo kan bli en bedre strømmetjeneste» tidligere i år. Nå er TV 2 i ferd med å innfri ett av forslagene. Sammen med Egmont Publishing, og i samarbeid med Google, vil TV 2 Sumo snart bli personalisert. Snart kan annonsørene kjøpe TV-annonsene programmatisk. 

I tillegg avslører MediaPuls hva den egentlige motivasjonen bak DAB er. Og hva det egentlige motivet for at mediehus bør samarbeide. Tips: Det handler ikke om å skape den beste brukeropplevelsen.

Ny Tid presterte å publisere helt ville konspirasjoner om 11. september-terroren i USA, og trekke inn konspirasjoner over hvem som egentlig sto bak terroren i Barcelona. Det får de penger av Staten for å gjøre. Og hjelp av Klassekampen til å distribuere. 

I sosiale medier siden sist, ser vi nærmere på;

– Nå blir det flere vertikale annonser på Facebook
– Ny Chrome versjon vil stoppe autoplay av videoer med lyd
– Instagram-feeden begynner nå å spille av video med lyd
– Safari ruller jo nå ut retargeting-blokkering på alle sine enheter
– Facebook har  overlevert all data fra annonsekampanjene et russisk selskap kjøpte før presidentvalget i USA

#Sponsor: Gants Tech Prep-skjorter
Det har lenge vært tilgjengelige treningsklær med teknologi som holder deg tørr og luktfri. Nå har teknologien også kommet til pen-skjortene. Med de nye Tech Prep-skjortene fra Gant kan du stresse mellom møter, fly rundt på konferanser, eller stå på scenen og holde foredrag uten å «svette vekk».

Gant har innført tekniske kvaliteter i deres tidløse skjorter. Fordelene til Tech Prep-skjortene er at de er pustende, hurtigtørkende og temperaturregulernde. Tech Prep-skjortene til Gant tørker 6 ganger raskere enn normale penskjorter i bomull.

Som MediaPuls-lytter gir Gant deg 10% rabatt på dine Tech Prep-skjorter. Gå inn på Gant.no/MediaPuls og bruk rabattkoden MediaPuls.

Takk for at du lytter til MediaPuls!

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill. Eventuelt sender du oss en epost til enten hpnhansen (a) gmail dott com, eller marius (a) heltdigital dott no.

Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes.

Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.