Episode 192 – Trump juger. Facebook rydder, VG roter og Dagbladet klager

Det juges i Det Hvite Hus. Facebook tester ut nytt verktøy for å øke tilliten til nyheter. VG lager reklame som ligner på VG, og Dagbladet går til ordkrig om NRKs økende dominans.

Det står ikke på saker å snakke om. Nok en Schibsted-direktør forlater mediehuset. Preben Carlsen starter nytt selskap, og Google har sluppet en rekke hardware-produkter som egentlig handler mest om software.

Ordkrigen om NRKs økende pengestøtte kommer i forkant av nytt statsbudsjett, og denne gangen er det Dagbladet og Nordlys som lar «blekket» sprute. Marius introduserer et nytt ord, og Svein Arne Haavik i VG Partnerstudio gjør sitt for å fjerne skillene mellom kommersielt- og redaksjonelt innhold. Noe som bidrar til å redusere tilliten til journalistikken.

I løpet av 263 dager har Trump kommet med over 1.300 falske- eller misvisende påstander. Samtidig tror 40% av amerikanere på det han sier. Tilliten til mediene er derimot sterkt økende, og nå tester Facebook ut et nytt verktøy som skal bidra til å øke tilliten ytterligere. Eller er det kun et PR-stunt?

I sosiale medier siden sist ser vi i tillegg nærmere på;

– Snapchat lanserer kontekstbasert innhold
– Twitter kommer nå med en “Akkurat nå”-knapp
– Apple Music har lansert en Messenger-bot
– Medium gir alle som ønsker det, muligheten til å legge artiklene sine bak betalingsmur

Takk for at du lyttet til MediaPuls.

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill. Eventuelt sender du oss en epost til enten hpnhansen (a) gmail dott com, eller marius (a) heltdigital dott no.

Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes.

Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.