Episode 206 – Facebook Workplace gjorde 8 av 10 ansatte mer informert og engasjert

Christian Kamhaug fra Lindorff er på besøk for å snakke om erfaringene med Facebook Workplace. Vi diskuterer MDG-Lan og den økende graden av hatprat i i sosiale medier.

Evry gjør det. DNB gjør det. SAS gjør det. Rema 1000 gjør det. Hurtigruten gjør det. Og Lindorff. Eller Intrum som er det egentlige navnet. De bruker intranettplattformen Facebook Workplace for å bedre intern kommunikasjon og kultur. Og resultatene er svært gode. De ansatte bryr seg mer. De føler seg bedre informert, og de er mer engasjert og involvert. 
MediaPuls har fått besøk av den tidligere sosiale medier-ansvarlige i SAS, PR-rådgiveren i Gambit, årets sosiale medier-rådgiver, og nå direktør for sosiale medier og digitale kanaler, Christian Kamhaug.

MDG-Lan og norske medier
Lan Marie N. Berg fra Miljøpartiet De Grønne – også ofte omtalt som MDG-Lan – har fått kjørt seg av mediene og kommentarfeltene over lang tid. 22. november skrev Medier24 at Nettavisen omtalte MDG-Lan oftere enn de omtalte Marianne Borgen (Oslos ordfører) og Raymond Johansen (Oslos byrådsleder) til sammen. Men var det kun Nettavisen som burde ha gått litt i seg selv her? 

Søk i bilder og video
Snapchat har begynt å lese innholdet i bildene dine for å tilby relevante filter og relevante annonser. Google har gjort syvmilskritt de siste årene med bildesøk og bildegjenkjenning. Pinterest er allerede gode på bildegjenkjenning og bildesøk. Teknologien for å søke i video er også allerede her. Når kommer løsningen for at MediaPuls-podkasten kan få transkribert episodene med videoer, bilder og «god stemning»? 

Sosiale medier siden sist
– 1 av 10 kommentarer på Facebook-sidene til NRK og TV2 er hatefulle
– Instagram lar deg retusjere bilder fra vennene dine
– Facebook tar i bruk AI som skal oppdage selvmordsposter før de blir rapportert
– Fra falske nyheter til falske roboter
– Facebook og Twitter må stå skolerett for britiske politikere etter mistanke om Brexit-innblanding
– Sjekkliste for bestepraksis for Facebook-annonser
– Facebook vil gjøre det enklere for bedrifter å sende ut kommersielt innhold gjennom Messenger

Takk for at du lytter på MediaPuls.
Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill. Eventuelt sender du oss en epost til enten hpnhansen (a) gmail dott com, eller marius (a) heltdigital dott no.

Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.