Episode 210 – Digitaliseringsminister, YouTube-millionærer og Facebook-skatt

Utviklingsredaktøren i Adresseavisen ønsker seg en Digitaliseringsminister til jul. 6-åringer blir millionærer på YouTube og Facebook skal betale skatt i Norge.

Facebook flytter mot en lokal salgsstruktur
– I dag annonserer vi at Facebook har bestemt seg for å flytte mot en lokal salgsstruktur i land hvor vi har et kontor som bistår lokale annonsører. Kort fortalt betyr dette at annonseomsetning som går via våre lokale salgsteam, ikke lenger vil tilfalle vårt internasjonale kontor i Dublin, men bli tillagt vårt lokale kontor i det respektive landet.

Ryan på 6 år tjente over 90 millioner på YouTube
Forbes har gått gjennom og kartlagt de best betalte YouTube-stjernene, og halvparten av listen består av gamere. 6 år gamle Ryan har på ett år tjent mer enn 92 millioner kroner på YouTube. Over 10 millioner abonnenter resulterer i en gigantisk pengestrøm for den amerikanske familien.

Gi oss en digitaliseringsminister
Ingeborg Volan er utviklingsredaktør i Adresseavisen – Norges eldste avis som nylig feiret 250-års jubileum. Hun er lidenskapelig opptatt av alt som er digitalt, og har bakgrunn blant annet fra NRK og Gambit, og ble kåret til årets personlighet i sosiale medier i 2015 under Social Media Days.
Ingeborg vet hva hun ønsker seg til jul. Og det er intet mindre enn en digitaliseringsminister. Bakgrunnen var blant annet at digitalisering nesten ikke var til stede som tema under valgkampen, og det fikk Ingeborg til å lure på om politikerne har en visjon for fremtidens samfunn.

Sosiale medier siden sist:
– Google slipper tre nye fotoapper
– Google lar kjendiser svare med video i søkeresultatene
– Twitter lanserer “Threads” – nytt verktøy for å poste Twitter-stormer
– Vine gjenoppstår
– Apple kjøper Shazam
– Comeback for Snap

Takk for at du lytter på MediaPuls.
Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill. Eventuelt sender du oss en epost til enten hpnhansen (a) gmail dott com, eller marius (a) heltdigital dott no.

Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.