Episode 241 – Facebook-apper, drømmejobb og Kringkastingsråd

Har du kontroll på hvilke Facebook-apper som har tilgang til deg og dine personopplysninger? Marius har vært på sitt første møte i Kringkastingsrådet og vi har 3 tips på hvordan du skaffer deg drømmejobben.

Facebook-apper
MediaPuls begynner der de slapp i forrige episode; med Facebook og hva vi gir fra oss av personopplysninger. En ting er hva vi gir til Facebook, for at vi skal få relevant innhold tilbake. En annen ting er hva annonsørene får tilgang til, slik at de skal kunne gi oss relevant reklame. Men i hvilken grad er vi klar over hva vi gir fra oss til alle Facebook-apper og -tjenester? Og hva kan vi gjøre for å begrense det?

Drømmejobben
Medier24 kjørte en sak for en ukes tid siden med tittelen: «Redaktørene avslører sine beste tips: Slik får du fast jobb som journalist i mediebransjen». Det høres ut som en sak som alle yngre på jobbjakt burde lese, men det er det ikke. MediaPuls gir deg de virkelige gode jobb-tipsene du bør få med deg for å «naile» drømmejobben.

Kringkastingsrådet
Kringkastingsrådet skal komme med råd til NRKs ledelse om hovedlinjene i programvirksomheten til NRK. Det nye rådet – bestående av blant annet Marius, hadde sitt første møte onsdag og torsdag før påske. Rådet skal i stor grad være et slags brukerråd og representere NRKs seere – riktignok HELT uten å være representative for brukerne, og HELT uten innsikt og data i hva brukerne egentlig bryr seg om, hvilke saker som egentlig engasjerer og hvilke grupper som IKKE blir ivaretatt av allmennkringkasteren NRK.

Sosiale medier siden sist:

– Facebook lanserer abonnementstjeneste for videoskapere
– Instagram bekrefter større algoritme-endring
– Nå kan du dele gruppesamtaler fra Messenger
– Nå kan du tagge i profilen på Instagram
– YouTube vil ha flere direktesendinger
– Snapchat lanserer Map Explore

Takk for at du lytter på MediaPuls.
Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill. Eventuelt sender du oss en epost til enten hpnhansen (a) gmail dott com, eller marius (a) heltdigital dott no.

Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

MediaPuls tar påskeferie og er tilbake igjen 5. april. God påskeferie!