Episode 244 – Krigen om mediemangfold, reklame og personvern

Bidrar NRK til mediemangfold? Er Schibsted Self Serve Ads et godt supplement til Facebook og Google? Mark Zuckerberg grilles av gamle menn, mens søsteren hans stråler på den norske scenen.

Mediemangfoldskrigen
Tirsdag overleverte Medietilsynet sin rapport om NRKs bidrag til mediemangfoldet. Og som MediaPuls har spådd hele tiden: Rapporten mener NRK bidrar positivt til mediemangfoldet. Faktum er at NRK bidrar til mangfold, og kveler samtidig mangfold.

Reklamekrigen
Facebook og Google «stikker av», «stjeler» og «tar» mer og mer av annonsemarkedet her hjemme og globalt. Facebook og Google har i en årrekke gitt norske virksomheter avanserte produkter for å drive personalisert og målrettet reklame. For ett år siden dukket Schibsteds selvbetjente plattform – Self Serve Ads – opp. Det ble full slakt fra MediaPuls. Ett år senere er ikke konklusjonen den samme.

Personvernkrigen
Mens toppsjefen i Facebook, har sittet skolerett i Senatet og Kongressen, for å svare for seg vedrørende den voksende Cambridge Analytica-skandalen og hvorvidt de har tatt vare på «dine og mine personopplysninger», stod Randi Zuckerberg – Marks sin søster, og Facebook sin tidligere markedssjef – på scenen 10. april, under Oslo Business Forum, og leverte et  tankevekkende, inspirerende, spennende og utrolig underholdende foredrag om teknologi og mangfold. 

Sosiale medier siden sist:
– Facebook fjerner Link Ownership-funksjonen 
– Ny studie hevder to tredjedeler av alle lenker som deles på Twitter kommer fra bot-tjenester
– Apple-medgrunder sletter Facebook-kontoen sin
– Instagram tester Nametags
– LinkedIn går “all in” med video
– 23 selskaper anmelder Google for YouTube-reklame mot barn
– AdBlocker for YouTube

Takk for at du lytter på MediaPuls.
Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill. Eventuelt sender du oss en epost til enten hpnhansen (a) gmail dott com, eller marius (a) heltdigital dott no.

Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

Bilde: Daniel Kudela via Unsplash