Annonsørene har for alvor begynt å snu ryggen til TV-kanalene. Nordiske Mediedager er noe så sjeldent som en norsk konferanse med internasjonal standard. Og Facebook leverte varene under F8-konferansen.

Lineær-TV vil blø
I fjor opplevde vi at annonsering gjennom sosiale medier overgikk avisene. I tillegg var internett for første gang en større annonsekanal en TV. Ny undersøkelse viser at annonsørene for alvor har snudd ryggen til TV-reklame, noe som betyr at annonsørene må lage bedre innhold for internett og betale mer for at du og jeg skal se det.

Feiret seg selv i Bergen
Mediebransjen har vært i Bergen og feiret seg selv. Marius er imponert over det faglige innholdet og arrangementet som sådan. Ikke like imponert over Kulturministeren og medielederne.

F8
Mark Zuckerberg var i godt humor og slapp utviklerne inn på plattformen igjen. I tillegg ga han alle som var tilstede hver sin Oculus Go, i ekte Oprah Winfrey-stil. Facebook skal satse på dating og vil la alle få anledning til å slette sin historikk.

Sosiale medier siden sist:

– Halvparten av barn og ungdom leser nyheter gjennom sosiale medier
– Snapchat sliter som aldri før

Takk for at du lytter på MediaPuls.
Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill. Eventuelt sender du oss en epost til enten hpnhansen (a) gmail dott com, eller marius (a) heltdigital dott no.

Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

Bilde: Hello I’m Nik via Unsplash