Episode 260 – Tradisjonelle medier bør reguleres og Apple bør få opp farten

Skadelige konsekvenser av tradisjonelle medier

Det siste året har det vært et ekstremt fokus på sosiale medier og påvirkning av valg. Redaktører og politikere elsker å si at sosiale medier undergraver demokratiet og skaper polarisering av samfunnsdebatten. Den verste måten å holde seg oppdatert på er gjennom de tradisjonelle mediene. 

For det eneste du da får vite er hva som er galt i samfunnet. Samtidig er vi er rikere enn noensinne. Vi har høyere utdannelse, vi lever lengre og lengre, det er færre drap i verden, mindre vold, færre kriger, spedbarnsdødeligheten har aldri vært lavere, aldri før har det vært så få som sulter. Det haster like mye med reguleringer for tradisjonelle medier som for sosiale medier.

Skuffende lite nytt fra WWDC 2018

Apples årlige utviklerkonferanse – WWDC (World Wide Developer Conference) – er en imponerende konferanse på mange måter. 6.000 utviklere fra 77 forskjellige land er til stede. Men konferansen er i ferd med å bli kjedelig og sjelløs også. Tim Cook og «kompany» er så korrekte og regisserte at det mister litt «schwung«. Og da hjelper det svært lite når det eneste de lanserer er «gamle» kopier av programvareoppdateringer og tjenester fra Amazon, Google, Facebook og Microsoft. Det mest imponerende blir egentlig at de klarer å holde det gående i over 2 timer.

Og hvorfor ble ikke Siri smartere?  

Sosiale medier siden sist:

  • Google avslutter kontroversielt samarbeid med Pentagon
  • Microsoft kjøper Github for 7,5 milliarder dollar
  • H&M samarbeider med Google om stemmestyrt assistent
  • Facebook delte brukerdata med 60 telekomselskaper

Takk for at du lytter på MediaPuls.

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill. Eller spill inn en liten lydsnutt via Facebook Messenger. Eventuelt sender du oss en epost til enten hpnhansen (a) gmail dott com, eller marius (a) heltdigital dott no.

Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.