Kringkastingsrådet er basert på følelser

Marius er i Bergen. Hos NRK og i møte med Kringkastingsrådet. Stortinget har foreløpig sagt nei til SVs forslag om å legge ned Kringkastingsrådet. Meninger er ikke basert på empiri, men på følelser og tro, og preget av forutinntatte holdninger. Vi registrerte Kulturminister Trine Skei Grandes digitale null-moms på PDF-aviser med …… et sukk.

«Out of office»

Vi tror gjerne at vi er veldig langt fremme digitalt. At vi digitaliseres fordi vi har penger til å kjøpe iPhone, iPad og MacBooks. Og Tesla. Undersøkelser tegner et ganske annerledes bilde. At vi klarer å sende en epost, men ikke så mye mer. At vi for eksempel ikke klarer å fjerne den gamle «out of office«-meldingen fra juleferien.

Slik bryter du GDPR på Facebook

Europris på Notodden inviterer eksisterende medlemmer og nye til å bli med på å vinne et flott lounge sett på Facebook. Det eneste du trenger er å legge igjen telefonnummeret ditt i kommentarfeltet så blir du medlem av kundeklubben MER. Her går i krøll hva gjelder samtykke og GDPR-regler, uten at det ser ut til å bry Europris sine fans.

Innovativt å fly til USA

Kahoot er åpenbart ikke innovative. I alle fall ikke hvis vi skal tro på innovasjonsindeksen til NHH og InnoMag sin kåring av de mest innovative selskapene i Norge. Sistnevnte kåret nylig flyselskapet Norwegian til Norges mest innovative selskap for å ha «gått løs på USA». For at de skal satse på Argentina, ha startet blokkjedeselskap og lukter på kryptovaluta.

Enten er begrepet innovasjon fullstendig utvannet, eller så sier det fryktelig mye om hvor lite det innoveres i Norge. Eller begge deler.

 

Sosiale medier siden sist:

  • Facebook svarer kongressen 
  • Nå kan du slette en snap før vennene dine har sett den
  • Ny Instagram-algoritme
  • Instagram nå bekrefter lanseringen av video-satsingen sin 20. juni
  • Snapchats nye Spectacles er lagt ut for salg

Takk for at du lytter på MediaPuls.

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill. Eller spill inn en liten lydsnutt via Facebook Messenger. Eventuelt sender du oss en epost til enten hpnhansen (a) gmail dott com, eller marius (a) heltdigital dott no.

Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.