Episode 265 – Flere får med seg nyheter via podkast enn radio

Flere får nyheter fra podkast enn fra radio

Ifølge tall fra Kantar TNS for et år siden, hørte 1 av 3 nordmenn på podkast minst en gang i løpet av 90 dager. Nå er tallet over 30 prosent hver måned. Og i aldersgruppen under 35 år, hører halvparten av alle nordmenn på podkast minst en gang hver måned.

Ifølge Reuters Digital News Report for 2018 er kun i aldersgruppen 45+ hvor det er flere som hører på radio enn podkast for å høre på nyheter. Hvor lenge vil det ta før mediebransjen tar podkasting og podkast-lytterne på alvor?

EU enda et skritt nærmere lenkeskatt

Justiskomiteen i EU-parlamentet har nå vedtatt det nye direktivet for opphavsrett og lenkeskatt. Det EU forsøker å gjøre er å modernisere opphavsretten. I praksis betyr det at alle plattformer og alle apper må ha filter som hindrer brukere å publisere innhold de ikke har rettighetene til å publisere. Internett må med andre ord sensureres. En annen del av direktivet – Artikkel 11 – er interessant for mediehusene. De vil nå få mulighet til å ta betaling fra plattformene for at de har forhåndsvisninger av innholdet. 

IGTV er lansert

Instagram har lansert IGTV. Nå kan vi legge ut vertikale videoer som er inntil 60 minutter lange. 10 minutter for «oss dødelige». 60 minutter for de som har store Instagram-konti. Reklamefritt nå. Reklame i morgen. Vi spør om IGTV er mest for influencere, eller om dette vil kunne bli en viktig videoplattform for tradisjonelle mediehus og virksomheter.

Sosiale medier siden sist:

  • Facebook tester abonnement på grupper
  • YouTube ruller ut brukerbetaling for kanaler
  • Ny GDPR-utsettelse i Norge
  • Instagram har passert én milliard brukere
  • Facebook lanserer quiz-show-funksjon
  • Regjeringen vil motvirke kroppspress i sosiale medier

Takk for at du lytter på MediaPuls.

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill. Eller spill inn en liten lydsnutt via Facebook Messenger. Eventuelt sender du oss en epost til enten hpnhansen (a) gmail dott com, eller marius (a) heltdigital dott no.

Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.