Episode 289 – Google+, Facebook Portal og kinesisk spionasje

Google velger å legge ned Google+ etter (skjult) datalekkasje. Facebook lanserer video-portal. Kinesiske myndigheter skal ha infiltrert 30 amerikanske selskaper og video står for nesten 60 prosent av all datatrafikk på internett.

Temaene står i kø i denne episoden av MediaPuls. Og i tillegg til datalekkasjer og spionering, tar vi også for oss forslaget til statsbudsjettet, Facebook sin evinnelige kopiering av Snapchat, Faktisk.no som inngår fakta-samarbeid med Facebook, Google Home kommer på norsk og britiske myndigheter som vil begrense skjermbruk.

Google+ legges ned

Et stadig tilbakevendende tema her på podden har vært Facebook og deres uttallige personvern-kriser. Nå er det derimot Google som er i hardt vær. Google har så langt vært “gode” til å unngå det samme fokuset fra myndigheter, som det Facebook spesielt har vært utsatt for. Og det er også det de nå blir “tatt med buksa ned på knærne” for.

Kinesiske teknologi-spioner

Bloomberg har avslørt det de mener er en omfattende spionsak hvor kinesiske myndigheter skal ha infiltrert 30 amerikanske selskap – inkludert Amazon og Apple. Infiltreringen skal ha skjedd gjennom et selskap som heter Supermicro, som leverer innmaten til alt fra telefoner til datamaskiner. 

Google Home kommer på norsk

9. oktober slapp Google nyheten om at Google Home-høyttalerne kommer på norsk. Google Home og Google Home Mini blir tilgjengelig i norske butikker fra 24. oktober, men allerede i dag er det mulig å forhåndsbestille dem.

Stadig mer av datatrafikken på internett består av video

Video representerer hele 58 prosent av all nedlastet trafikk i dag, etterfulgt av generell internett-sørfing med 17 prosent og online gaming med 7,8 prosent. På 4. plass kommer bruk av sosiale medier med 5,1 prosent.På enkelte tidspunkter – når «folk flest» ser på TV på kveldene – står Netflix alene for over 40 prosent av all datatrafikk i USA, ifølge Sandvine.

Facebook lanserer Portal

Facebook lanserer egen kameraløsning for videosamtaler. Til tross for alle dataskandaler og fallende tillit, velger Facebook nå å lansere en krysning av en smarthøyttaler og videokonferanseløsning. Så om du ikke stoler på Facebook fra før av – på din laptop eller mobil – vil du stole på at Facebook blir en del av hjemmet ditt?

Sosiale medier siden sist

  • Facebook lanserer nytt videoformat
  • Facebook løfter frem lojale fans
  • Faktisk.no inngår samarbeid med Facebook om faktasjekk
  • Nå kan du se hvem som hjelper deg i Messenger
  • Facebook lager Snap Map-kopi
  • Britiske myndigheter vil begrense unges skjermtid
  • Instagram ruller ut ‘Navnelapp’

 

Nyttige lenker:

 

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill. Eller spill inn en liten lydsnutt via Facebook Messenger. Eventuelt sender du oss en epost til enten hpnhansen (a) gmail dott com, eller marius (a) heltdigital dott no.

Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.